Vujović: Vesel sem, da smo še razširili bazo igralcev

Getty Images

Slovenski rokometaši so na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubili (20:21), kljub porazu pa je bil Veselin Vujović po tekmi zadovoljen.

Veselin Vujović, selektor Slovenije, je po tesnem porazu razmišljal: “Ni lahko igrati proti tako sijajni reprezentanci, ki je poleg tega tudi gostitelj evropskega prvenstva. Hrvati so bili favoriti, a mi smo imeli kontrolo nad igro, bili izjemno borbeni in imeli čvrstino, medtem ko nam je v ključnih trenutkih morda zmanjkalo nekaj sreče, pa tudi vratarja nista imela svojega dne. Po izključitvi Zarabca so Hrvati povedli in do konca nismo mogli več izenačiti. Vseeno mislim, da je Slovenija pokazala odličen tekmovalni karakter in, da ima veliko mladih igralcev, na katere lahko računamo. Vesel sem, da smo še razširili bazo rokometašev, ki lahko igrajo za reprezentanco.

Najboljši strelec Slovenije je bil z osmimi goli Jure Dolenec: “To je bila zelo dobra tekma, čeprav se je poznalo, da smo igrali dva dvoboja v treh dneh, zaradi česar je malce padla agresivnost, v napadu pa je bilo čutiti nekaj utrujenosti. Tako mi, kot Hrvati, smo v teh dneh zelo veliko trenirali in uigrali nekatere kombinacije, prav tako pa smo dodali nekaj novih igralcev. Ta akcija je bila odlična, škoda le, da je nismo uspeli zaključiti z vsaj eno zmago, a to niti ni najpomembneje.