Slovenija šele v drugem polčasu strla Srbijo

RZS

V Prekmurju je bila danes na sporedu četrta pripravljalna tekma Slovenije v sklopu priprav za EP v rokometu. Tokrat so se varovanci Veselina Vujovića pomerili s Srbijo in slavila s 36:32

Selektor Veselin Vujović je zelo enakovredno porazdelil minutažo med vse igralce. Zasedba je že tako ali tako močno zdesetkana, saj je  Slovenija je danes ostala še brez enega izmed ključnih igralcev, na Hrvaško zaradi poškodbe namreč sedaj tudi uradno ne bo odpotoval Jure Dolenec. Na EP bodo manjkali tudi Vid Poteko in Matej Gaber, ter deloma tudi Vid Kavtičnik. Vendar ne glede na poškdobe se bo naša reprezentanca zagotovo borila za najvišja mesta predsvem s srcem.

Danes v prvem polčasu proti Srbiji niso pokazali nič posebnega, tudi Srbija je nudil adovolj močen odpor, da se je polčas končal s 15:15. V drugem delu pa so se igralci na obeh razstreljali, to je šlo na roko tudi Sloveniji, ki je prevzela nadzor nad srečanjem. Največja prednost je znašala sedem zadetkov ob vodstvu naših s 30:23. Na koncu so naši slavili s štirimi zadetki prednosti 36:32.

Najbolj strelsko učinkovit pri naših je bil Blaž Janc, ki je dosegel osem zadetkov. S petimi sta mu sledila Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč.

Jutri slovensko reprezentanco čaka še ena prijateljska tekma s Srbijo.

EP v rokometu se pričenja čez tri dni. Slovenija se bo v skupini C vZagrebu pomerila z Makedonijo, Španijo in Črno Goro.