Vujović: Kemija bolj pomembna kot kakovost

Jan Kocjan

Veselin Vujović je po zmagi nad Srbijo (36:32) pohvalil soigralce in izrazil optimizem pred prihajajočim evropskim prvenstvom.

“V drugem polčasu smo spustili ročno zavoro. Mogoče nam je zaradi rotacije v zadnjih desetih minutah padla igra, a sem takšen človek, da vsem dam priložnost. Ne glede na vso smolo, moji cilji, strategija vedno ostajajo isti: srce na parket, ‘do smrti’, potem pa kar bo, bo. Ne bomo objokovali tistih, ki jih ni. Kar imamo, imamo. In poskušali bomo napraviti najboljše, kar lahko. Vedno menim, da je kemija v ekipi pomembnejša od kvalitete. In mi imamo dobro kemijo, dobro reprezentanco. Z mnogo stvarmi sem zadovoljen. Z obema vratarjem, Nikom Henigmanom, ki se je vrnil po poškodbi. Z Miho Zarabcem, ki je vlekel napad. Moti me, da smo v drugem polčasu prejeli preveč zadetkov, a v teh tekmah to tako gre. Ko je odločeno, vsi malo popustijo,” je dejal slovenski selektor, ki je na tekmi s Srbijo preizkusil 17 igralcev.

Na klopi so ostali poleg poškodovanih Dolenca in Kavtičnika še Urh Kastelic, Saša Barišič Jaman in Gregor Potočnik.

Zgodnje torkovo popoldne ni prineslo dobre novice v slovenski tabor. Jure Dolenec, ki se vrača po operaciji meniskusa, namreč ni “prestal” zdravniškega testa pri delodajalcu v Barceloni, tako da je moral odpovedati svoj nastop na Hrvaškem.