Generalka pred EP uspela, v Velenju znova "padli" Srbi

Twitter

Slovenska rokometna reprezentanca je tudi na tretji pripravljalni tekmi pred EP v Zagrebu zmagala. Tokrat so varovanci Veselina Vujovića v Velenju s 33:25 (14:15) ugnali reprezentanco Srbije.

Marko Bezjak je po tekmi za državno televizijo povedal: “Drugi polčas je bil precej boljši, v obrambi smo igrali agresivno, v napadu lažje prihajali do izdelanih strelov, na koncu je bila posledično tudi lepa razlika.”

Najboljši strelec tekme je bil srbski rokometaš Nemanja Zelenović s sedmimi goli, medtem ko so si pri Sloveniji igralci lepo razporedili minutažo in zadetke. S štirimi je bil najboljši Gašper Marguč.

RZS/Twitter

Tri zmage so dobra popotnica, a na EP najvišje ravni ne bomo smeli kazati le 30 minut, temveč vseh 60, če seveda želimo narediti lep rezultat. Osredotočeni smo samo na  Makedonijo, pogledali smo posnetke, verjamem, da bomo prvenstvo začeli z zmago,” se je proti sobotnemu uvodu EP že zazrl Bezjak.

Slovenci se bodo na evropsko prvenstvo odpravili v petek. V prvem delu v Zagrebu jo čakajo tekme z Nemčijo, Makedonijo in Črno goro, v primeru uvrstitve v drugi del pa nato v Varaždinu še tekme z najboljšimi tremi izbranimi ekipami iz skupine D, kjer nastopajo Danska, Španija, Madžarska in Češka.