Za uvod poraz z Makedonijo

Getty Images

Slovenska rokometna reprezentanca je evropsko prvenstvo na Hrvaškem začela s porazom proti Makedoniji.

Po prvem polčasu je bil izid med Slovenijo in Makedonjio izenačen – 11:11. V prvi postavi so bili Matevž Skok, Miha Zarabec, Nik Henigman, Žiga Mlakar, Darko Cingesar, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek. Slovenija je dobro začela in po 11 minutah vodila s 5:2. Blestel je vratar Skok, Slovence pa sta jezila romunska sodnika, ki sta zapored izključila Cingesarja in Igorja Žabiča.

Varovanci Veselina Vujovića so prvi zadetek iz igre prejeli po nekaj manj kot 13 minutah, prva dva gola so Makedonci dosegli s 7 metrov, na voljo pa so imeli še en kazenski strel. Prednost treh zadetkov so Slovenci zadržali do 27. minute, ko se je na semaforju izpisalo 8:11. Nato pa so tekmeci v zadnjih treh minutah in pol po zaslugi nekaj slovenskih napak in obramb rezervnega vratarja Nikole Mitrevskegaujeli priključek. Gol za 11:11 je ob sireni dal Filip Taleski.

Najboljša strelca prvega polčasa sta bila Kiril Lazarov (5) in Žiga Mlakar (4). Skok je zbral 9 obramb, enako kot na drugi strani Mitrevski (7) in Borko Ristovski (2) skupaj.

Kakor je Makedonija končala prvi polčas, je nadaljevala drugega. Povedla je s 15:11 in 16:12, v 45. minuti pa so Slovenci z golom Zarabca izenačili na 17:17. S tremi zaporednimi goli krožnega napadalca Blagotinška je Slovenija napravila preobrat (20:21, 21:22), toda Makedonci se niso dali zmesti in v 57. minuti znova prišli v vodstvo s 25:24. V zadnjih treh minutah in pol se izid ni več spremenil in Makedonija se je veselila zmage. Slovenci so doživeli hladno prho. V ponedeljek bodo imeli popravni izpit proti Nemčiji, v sredo bo še tekma proti Črni gori.