Slovenski načrt: Nemce pretepsti in zmagati

Getty Images

Slovenske rokometaše danes proti Nemčiji čaka druga tekma evropskega prvenstva na Hrvaškem. Po porazu z Makedonijo je zmaga proti Nemcem še toliko bolj pomembna.

Zame so najtežje tekme proti tistemu, ki je prejšnjo tekmo izgubil. Vedno je lahko dvostranski učinek. Ali še bolj padeš ali se dvigneš. Vemo, da si spodrsljaja ne moremo več privoščiti. Vemo, kdo so Nemci, kolikokrat so nas premagali in na kakšen način smo izgubili. To je dovolj velik motiv, da se dvignemo. Ni kaj, pretepsti jih moramo in zmagati, na lep ali na grd način. Vsi so proti nam. Stopiti moramo skupaj in razbiti, kar je pred nami,” je Miha Zarabec v pogovoru za Sportal dal vedeti, da Slovenci po porazu z Makedonijo še naprej verjamejo v svoje sposobnosti.

Nemci so svojo moč potrdili na prvi tekmi proti Črni gori, ki so jo odpravili z 32:19, tudi danes bodo srečanje začeli v vlogi favorita. “Za nas bo to psihološko najlažja tekma, saj so Nemci izraziti favoriti. Dali bomo vse od sebe, se trudili igrati našo igro in skušali presenetiti,” je za Sportal dejal slovenski kapeten Vid Kavtičnik.

Selektor Veselin Vujović je pred tekmo ostal še brez Nika Henigmana, ki si je na treningu obnovil poškodbo kolena. V ekipi ga je zamenjal Gregor Potočnik.

Slovenci so Nemce na uradnih srečanjih premagali le enkrat, izgubili pa kar 11-krat. Zgodovina in statistika sta torej na strani Nemcev, a danes bo v Zagrebu na sporedu nova tekma, obrnil se bo nov list zgodovine. Izbranci Vujovića so odločeni, da z zmago Slovenije.