Sodniška farsa odnesla zmago proti Nemčiji

Getty Images

Slovenska rokometna reprezentanca je na drugi tekmi EP-ja na Hrvaškem najprej prišla do zmage, ki pa sta jo ukradla litovska sodnika in Nemčiji priigrala točko.

Slovenci so tekmo odlično začeli in z odlično obrambo hitro povedli. Z obrambami je znova blestel vratar Urban Lesjak, Nemčija pa je prvi zadetek dosegla šele v sedmi minuti. Varovanci Veselina Vujovića so visok nivo igre zadržali do konca prvega dela, ki se je končal z rezultatom 15:10. Najboljši strelec Slovenije v prvem polčasu je bil Borut Mačkovšek, ki je dosegel štiri gole.

Nemci so v drugem delu zaigrali bolje in se s pomočjo dvomljivih sodniških odločitev litovskega dvojca Gatelis – Mazeika hitro približali. Sodniške napake so se iz minute v minuto stopnjevale, Nemčija pa je v 50. minuti prvič na tekmi povedla z 21:20.

Dramatično končnico je z golom za slovensko vodstvo (22:21) napovedal Darko Cingesar, a so se Nemci vrnili in izenačili na 23:23. V zadnjih sekundah je za Slovenijo zadel Blaž Janc, a sta se sodnika po pisku sirene in nekaj minutnem ogledu posnetka odločila, da Nemčiji dosodita sedemmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Tobias Reichmann in poskrbel za izenačenje.