Vujović: Rokometu vladajo idioti

Getty Images

V Zagrebu je bilo na koncu tekme med Slovenijo in Nemčijo zelo napeto (25:25). Selektor Veselin Vujović je bil na novinarski konferenci razumljivo razburjen zaradi katastrofalnih sodniških napak.

Slovenci so se po težkem in nepričakovanem porazu proti Makedoniji hitro pobrali in tudi brez poškodovanega Nika Heningmana Nemčijo nadigrali. Prvi polčas so dobili za štiri gole, dobro pa so igrali tudi v drugem polčasu, v katerem sta na žalost športa glavni vlogi odigrala litovska sodnika Mindaugas Gatelis in Vaidas Mazeika.

Slovenski rokometaši so kljub sodniškim napakam tekmo prek Blaža Janca v zadnji sekundi dobili, a je bilo veselje kratkotrajno. Nemci so začeli s protesti, da so jih Slovenci tri sekunde pred koncem ob začetku napada nepravilno ovirali na sredini igrišča, sodnika pa sta po kar šest minut dolgem ogledu posnetka na koncu dosodila sedemmetrovko, Blažu Blagotinšku pa pokazala rdeči karton. V vrata se je najprej postavil Veselin Vujović, Tobias Reichmann pa je nekaj trenutkov zatem izenačil in sodniška komedija zmešnjav se je končala z remijem.

Nemci so protestirali. Sodnika sta si šla ogledati posnetek. Nato sta postregla s pravilom, ki ga razen njih ne pozna nihče. Če v zadnjih sekundah niste od izvajalca na sredini oddaljeni tri metre, sledi sedemmetrovka, ker ni več pravega časa za izključitev. Prvič v življenju sem videl, da se to upošteva. Jasno, proti Sloveniji,“je bil po tekmi vidno razburjen Vujović, ki je na novinarski konferenci dodal, da rokometu vladajo idioti.

Slovence zdaj čaka dan počitka, v sredo pa je navrsti zadnja preizkušnaj uvodnega dela evropskega prvenstva proti Črni gori.