Švedi utišali Spaladium in v drugi krog odpeljali Srbe

Christof Koepsel, Getty Images Sport

Reprezentaca Švedske je v Splitu Hrvaško premagala s 35:31 (17:12) in tako v skupini A evropskega prvenstva "premešala karte". Z obema protagonistoma večera tako namreč v drugi krog EP ne potuje Islandija, temveč Srbija.

Srbija je po porazu s Hrvati in Švedi upala na mini čudež in ga dočakala. Najprej je pozno popoldne premagala Islandijo, potem pa se razveselila še zmage Švedov, kar pomeni, da imajo varovanci selektorja Jovice Cvetkovića sedaj isto točk, kot Islandci ter boljši medsebojni izkupiček. 

Kot prvouvrščena reprezentanca predtekmovanja v drugi del odhaja Švedska, ki bo s seboj vzela vse štiri točke, Hrvati bodo v Zagrebu začeli z dvema, Srbi pa v četrtfinale krenejo z ničle.

Švedi so že ob polčasu vodili s petimi goli prednosti, ta pa se je v drugem delu srečanja začela še debeliti in tako je bilo deset minut do konca praktično jasno, da bo v Spaladiumu nocoj rumeno-modro rajanje. Najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil Albin Lagergren s šestimi zadetki. Pri Hrvatih se je izkazal krilni igralec Ivan Ćupić (7 golov).

Iz skupine B, ki se z zgornjo skupino A križa, napredujejo Francija (v Zagreb nosi 4 točke), Norveška, ki je danes z 39:28 premagala Avstrijo (2 točki) in pa Belorusija (0 točk).