Zvečer po nujno zmago proti Črni gori

Getty Images

Slovensko rokometno reprezentanco drevi čaka odločilni obračun prvega dela evropskega prvenstva na Hrvaškem. Nasprotnik Slovenije bo Črna gora.

Slovenska izbrana vrsta se bo po bizarni končnici tekme z Nemčijo, ki še vedno močno odmeva, zvečer morala zbrati in priti do zmage. Igralci se želijo čim manj obremenjevati z dogodki okrog sojenja in se čim bolj posvetiti svoji igri, kar je v napovedi srečanja dejal tudi Miha Zarabec: “Kot igralci se s tem nimamo časa ukvarjati. A če se nam to dogaja, moramo vsi stopiti skupaj. Čas leti, nima se smisla ozirati nazaj, v življenju še nisem doživel, da bi kdo spremenil izid za nazaj.

Svoje varovance bo skušal kar najbolje umiriti selektor Veselin Vujović, ki je za RTV Slovenija povedal: “Ne glede na vse moramo najti moč, da premagamo Črno goro. Črna gora je proti Makedoniji pokazala popolnoma drug obraz kot proti Nemčiji. Do konca je bila v igri. Pokazali so, da imajo sijajno ‘bekovsko’ linijo in da bodo težek nasprotnik. Vem, da je Črna gora ekipa, ki ne potrebuje posebne motivacije. Na takšnih tekmah, kakršna bo sledila jutri, gre vedno maksimalno. Vedo, da je v igri napredovanje v drugi krog, kar bi bil za njih velik uspeh, za nas pa neuspeh. Ali nas bo to obremenilo, ne vem. Fantje so proti Nemčiji, ko je bil prav tako pritisk, odreagirali odlično. Od Lesjaka v vratih do Cingesarja, ki je spravil v žep oba njihova desna beka. Od Mihe Zarabca, ki je rolal njihovo obrambo, pa do Vida Kavtičnika. Ponosen sem bil nanje vseh 60 minut. Zagotovo vem, da imamo zadosti kakovosti, da bomo prebrodili ta težek trenutek.

Tekma v zagrebški Areni se bo začela ob 20.30, slovenska javnost pa še vedno pričakuje končno odločitev Rokometne zveze Slovenije glede protestnega odhoda domov. Novinarska konferenca je napovedana ob 16.00, pričakovati pa je, da se RZS kljub očitnim škodljivim sodniškim odločitvam ne bo odločila za najbolj drastičen ukrep.