Zavrnjena tudi druga pritožba RZS

RZS

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) bo danes popoldne odločilo, če bo slovenska rokometna reprezentanca zaradi spornega sojenja protestno zapustila evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Že pred napovedano konferenco je Evropska rokometna zveza (EHF) zavrnila še drugo pritožbo RZS.

RZS je prvo pritožbo vložil takoj po tekmi proti Nemčiji, a jo je disciplinska komisija EHF v torek zavrnila. V sredo je sledila nova pritožba, tudi ta pa je naletela na gluha ušesa.

V obrazložitvi odločitve so pri EHF zapisali, da so sodniki odločitev sprejeli v dani situaciji s pomočjo videoanalize. “Odločitve sodnikov so dokončne, zato je komisija zavrnila pritožbo RZS,” so še zapisali.

Slovenska zveza grozi tudi s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, odvetnik Janez Pejovnik pa opozarja, da Cas za tovrstne primere ni pristojen, saj ima EHF svoje razsodišče.

To, kar se dogaja nam, je letos šlo čez mejo, zato vodstvo rokometne zveze resno razmišlja, da protestno zapusti evropsko prvenstvo, čeprav se po drugi strani zavedamo vseh negativnih posledic, ki bi jih to prineslo,” je stališče RZS predstavil generalni sekretar Goran Cvijić.

Kljub očitnim sodniškim napakam, ki so oškodovale slovensko reprezentanco, pa vendarle ne gre pričakovati, da bi predsedstvo sprejelo najbolj radikalen ukrep, to je odhod s prvenstva. S tem bi se ogrozila predvsem prihodnost slovenskega rokometa, saj lahko EHF RZS kaznuje s prepovedjo nastopanja na vseh tekmovanjih pod njenim okriljem, možna pa je tudi denarna kazen. Odhoda si ne želijo niti reprezentantje, ki jih danes ob 20.30 čaka odločilni obračun s Črno goro. Z zmago bi se Slovenija uvrstila v drugi del tekmovanja, ki ga bo gostil Varaždin.

RZS bo odločitev podal na tiskovni konferenci od 16. ure naprej.