Slovenija nadaljuje z boji na evropskem prvenstvu!

Getty Images

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je enoglasno odločilo, da slovenska reprezentanca kljub očitnim napakam v njeno škodo nadaljuje z boji na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Nocoj odločilna tekma proti Črni gori.

Predsedstvo je soglasno odločilo, da nadaljujemo s tekmovanjem. Za nami sta dve tekmi, ki sta bili krivični za slovensko reprezentanco. Na prvi je šlo za vprašanje kriterija, na drugem pa za materialno kršenje pravil rokometne igre. Žal sta bili obe pritožbi zavrženi. Nismo bili presenečeni. A odločili smo se v korist športnikov, navijačev in javnosti, da nadaljujemo,” je predsednik RZS-ja Franjo Bobinac v uvodu izredne tiskovne konference slovenske reprezentance v Zagrebu pojasnil odločitev predsedstva.

Kot je dodal prvi mož slovenske krovne zveze, bo Slovenija nadaljevala s pravnim bojem zaradi številnih sodniških napak. RZS se bo sprva pritožil na arbitražo Evropske rokometne zveze, ni izključena pa niti pritožba na športno arbitražno razsodišče v Lozani.

Spomnimo, da so Slovenci po nizu spornih sodniških odločitev izgubili prvo tekmo prvenstva proti Makedoniji (24:25). Slovenski selektor Veselin Vujović je kasneje dejal, da je ob ob ogledu posnetka tekme naštel vsaj 19 napak romunskih sodnikov. A to je bilo zgolj “ogrevanje” pred sodniško farso na obračunu proti Nemčiji. Slovenci so se že veselili zmage s 25:24, vendar sta litovska sodnika po desetih minutah dosodila rdeči karton Blažu Blagotinšku, ki ob izvajanju hitrega centra od igralca Nemčije ni bil oddaljen tri metre, in dosodila še sedemetrovko, s katere so Nemci prišli do izenačenja. Po pravilih bi morala sodnika izključiti Blagotinška in ponoviti izvajanje začetnega meta.

Vida Kavtičnika in soigralce nocoj čaka odločilna tekma proti Črni gori za napredovanje v drugi del. Slovenci bodo v primeru zmage v drugi del, ki bo v Varaždinu, odnesli eno samo točko. Če bi sodniki sodili pošteno, najverjetneje vse štiri …