Slovenci brez filozofiranja: Dobra obramba, energija

Getty Images

Slovenski rokometaši so pred novo zahtevno nalogo na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Nocoj se bodo v Varaždinu pomerili z olimpijskim prvaki Danci.

“V izjavah smo trezni, trdno stojimo na tleh. Vemo, da se merimo z olimpijskim prvakom, eno najmočnejših reprezentanc na svetu. Leta je v boju za vrh. Ima vrhunski niz sijajnih rokometašev. A verjamemo, da lahko zmagamo. Verjamemo, da bi bila ta zmaga ogromen korak k našemu cilju. Malo se že opazi utrujenost. Ritem tekem je naporen, vmes so še treningi, vožnje z avtobusi, in vse to nas utruja, a vsi smo v tem položaju, zato se ne smem pritoževati,” je v pogovoru za nacionalno televizijo pred obračunom s severnjaki razmišljal slovenski selektor Veselin Vujović.

Po vseh škandalih s sodniškimi odločitvami, je jasno, da bo že nocojšnje srečanje z Danci v veliki meri odločalo o slovenskih možnostih za polfinale. V primeru zmage bi se povsem enakovredno vključili v boj za preboj med najboljše štiri, medtem ko bi poraz bržkone že končal vse sanje o boju za kolajne.

Danci so v prvem delu gladko odpravili Madžare, nato presenetljivo izgubili proti Čehom, na odločilni tekmi pa s 25:22 odpravili Špance. Največja nevarnost predstavljata Mikkel Hansen (19 golov) in Rasmus Lauge Schmidt (17).

Ni veliko filozofije. Recept je enak kot proti Nemcem. Dobra obramba, energija, želja, volja, vztrajnost, potrpežljivost in spodbuda naših navijačev. Treba je iti na zmago, ni druge poti. Moram priznati, da je bilo na prvi tekmi nekoliko nervoze, a z vsako tekmo je bolje. Z optimizmom gremo naprej. Prvenstvo je naporno, a to je nekaj največjega, kar se ti lahko zgodi v športnem življenju, zato bo moči dovolj,” je za RTV dodal debitant na velikih tekmovanjih Igor Žabič.

Obračun med Slovenijo in Dansko se v Varaždinu začenja ob 20:30.