Norvežani v peklu zagrebške Arene brez možnosti

Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Hrvaški rokometaši so se z zmago proti Norveški (32:28) znova enakovredno vključili v boj za polfinale. V skupini I neporaženi le še Francozi, ki so odpravili Švede.

Hrvati so se z zmago izenačili z vodilnimi Francozi, a imajo tekmo več od glaskih petelinov, ki so še edini neporaženi in s popolnim izkupičkom šestih točk.

“Kavboji” so od prve sekunde zaigrali prerojeno in z veliko energije ter, kar je morda tudi odločilo, fantastičnim vratarjem, brez katerega na evropskem prvenstvu težko prideš do odličnega rezultata.

Ivan Stevanović je Norvežane spravljal v obup s svojimi obrambami na meji mogočega. Samo v zadnjih štirih minutah je gostom trikrat preprečil veselje, na koncu pa zbral 14 obramb.

Hrvatje so v 14. minuti povedli z 8:4, kasneje 10:6, nato pa je prišlo do manjšega padca v igri zasedbe Lina Červarja. Hrvati so v napadu naredili nekaj napak, Luka Cindrić je izgubil nekaj žog in Norvežanom omogočil lahke zadetke iz protinapadov. Skandinavci so na odmor odšli z dvema zadetkoma zaostanka (17:15). V prvem delu drugega dela so se štirikrat približali le na gol zaostanka, vendar so Hrvati s serijo 5:2 (25:21) prišli do varne prednosti, ki je do konca niso več zapravili.