V boj s Španci ob "pomoči" romunskih sodnikov

Getty Images

Slovenski rokometaši bodo danes v drugem sklopu evropskega prvenstva na Hrvaškem odigrali drugo tekmo. V Varaždinu se bodo ob 18.15 uri pomerili proti Špancem.

Slovencem bosta sodila romunska sodnika Constantin Din in Sorin-Laurentiu Dinu, ki sta jim sodila že na uvodni tekmi z Makedonijo, ko je Slovenija izgubila s 25:24. Takrat sta nam sive lase povzročala  z neupravičenimi izključitvami in pa zaustavljanjem protinapadov, ko sta žogo kar nekajkrat vrnila nazaj na mesto prekrška.

Paziti bomo morali, da v napadu ne bomo izgubljali žog, saj te hitro kaznujejo,” pred večerno tekmo s Španijo v Varaždinu opozarja slovenski rokometni reprezentant Marko Bezjak.

“Proti Makedoncem smo videli, kako dobri so v obrambi, kako kradejo žoge. To hitro kaznujejo z lahkimi zadetki. Morali bomo igrati zelo dobro tekmo v napadu in izgubiti čim manj žog,” je za MMC povedal Bezjak.

Sloveniji gre na roko dejstvo, da so imeli kar tri dni počitka, medtem ko so nasprotniki počivali en dan. Zvečer se bo v Varaždinu odvila še tekma med Češko in Makedonijo, na kateri bi Sloveniji ustrezala le zmaga prvih, ali pa v skrajnem primeru remi.