Recept za polfinale: Premagati Čehe in upati na čudež

Facebook

Slovenska rokometna reprezentanca danes igra zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja na letošnjem EP v rokometu. V Varaždinu se bodo varovanci Veselina Vujovića ob 16. uri merili s Češko.

Slovenija bi se v polfinale uvrstila ob zmagi nad Češko, zmagi Danske nad Makedonijo (ali remiju) in remiju na zadnji tekmi med Nemčijo in Španijo, ki igrata ob 20.30 uri.

V tem primeru bi bila Slovenija najboljša v krogu treh reprezentanc (Španija, Nemčija) s po petimi točkami. Slovenci imajo namreč iz medsebojnih dvobojev tri točke, Nemci dve, Španci pa eno. Prvo mesto bi pripadlo Danski.

Tudi če se remi Špancev in Nemcev ne uresniči, bi že popoldanska zmaga proti Češki našim fantom skoraj zagotovo prinesla vsaj tretje mesto v skupini ter posledičen boj za 5. mesto (morebitno uvrstitev na SP). Težko je namreč verjeti, da bi Makedonci brez Kirila Lazarova ugnali Dance.

“Smo reprezentanca, ki bi morala premagati Češko. A Čehi so sijajni. So presenečenje turnirja. Všeč mi je, kako igrajo,” je o Čehih dejal slovenski selektor Veselin Vujović, kapetan Vid Kavtičnik pa je dodal: “Čehi imajo še manj počitka kot mi. Jaz upam, da bomo ponovili še eno dobro predstavo, da nas bo občinstvo prav tako bodrilo kot proti Špancem, in gremo na zmago.”

RZS/Facebook