Slovenija za svetovno prvenstvo proti Madžarski

Getty Images

Slovenski rokometaši bodo morali za nastop na svetovnem prvenstvu 2018, ki ga bosta gostili Nemčija in Danska, premagati Madžare.

RZS/Facebook

V Zagrebu, kjer se jutri zaključuje evropsko prvenstvo, so opravili žreb parov kvalifikacij za SP 2019.

“Kot običajno, tudi tokrat nismo imeli sreče pri žrebu in smo dobili verjetno najtežjega možnega tekmeca, prav tako pa prvo tekmo na domačem parketu. Ne glede na vse, je do junija še veliko časa za pripravo. Upam, da bodo naši igralci zdravi – v kolikor so, se nikoli ne bojimo nikogar,” je žreb komentiral selektor Slovenije Veselin Vujović.

Slovenija bo svoj deveti nastop na svetovnem prvenstvu lovila na dveh tekmah proti Madžarom, ki se na EP 2018 niso uvrstili v drugi del tekmovanja. Z ekipo, ki jo vodi Ljubomir Vranješ, se je slovenska izbrana vrsta pomerila na 25 tekmah, od katerih jih je 12 dobila, dvakrat igrala neodločeno, enajstkrat pa izgubila. Ekipi sta se v isti situaciji srečali tudi v kvalifikacijah za SP 2011, v katerih so bili Madžari v skupnem seštevku boljši za en gol.

Prva tekma bo na sporedu med 8. in 10. junijem v Sloveniji, povratna pa med 12. in 14. junijem v gosteh. Lokacija tekme v Sloveniji bo znana nekoliko kasneje.