Krimovke drugi del odprle z zmago nad Midtjyllandom

Facebook

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu glavnega dela lige prvakinj premagale danski Midtjylland s 24:23 (11:11). Izbranke Uroša Bregarja naslednja tekma v tem tekmovanju čaka v soboto, ko bodo gostovale pri Rostovu Donu.

Danes so Krimovke začele glavni del lige prvakinj in ga odprle s tesno zmago nad danskim Midtjyllandom, ki je na Kodeljevem padel s 24:23.

Ljubljančanke so bolje pričele prvi polčas in ga večino časa tudi nadzorovale, nasprotnice niti enkrat niso prišle do prednosti, a so zaradi napak naših rokometašic prišle do izenačenja ob koncu prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 11:11. Krimovke so največ vodile za štiri zadetke.

Drugi polčas je bil ravno obratna slika prvega. Gostje so večino časa vodile, prav tako tudi največ za štiri zadetke, vendar izbranke Uroša Bregarja se kljub vsemu niso predale in nekaj minut pred koncem srečanja prišle do izenačenja 22:22. Sledila je infarktna končnica. Danke so znova povedle s 23:22, vendar je bil to njihov zadnji zadetek na tekmi našim pa je uspel popoln preobrat in dva zadetka za zmago 24:23.