Grenka tolažilna nagrada za Francijo – bronasta medalja

Getty Image

V obračunu za tretje mesto na evropskem rokometnem prvenstvu je bila Francija boljša od Danske, ki je padla 32:29.

Vsi rokometni navdušenci so pričakovali in si želeli finala med Francijo in Dansko. Ta obračun so sicer dobili vendar malo prezgodaj, saj sta oba ekipi v polfinalu presenetljivo izgubili in sta se danes pomerili za tretje mesto.

Boljši iz tega obračuna so bili Francozi, ki so slavili 32:29. Francija je v polfinalu izgubila proti Španiji, Danska pa po podaljšku proti Švedom.

Danci so se v prvem delu prvega polčasu še dokaj dostojno upirali galskim petelinom in celo vodili za dva zadetka, potem pa se je pri njihovem vodstvu 8:10 začela dominantnejša igra Francije, ki je rezultat še v prvem polčasu hitro preobrnila v svojo korist in po prvih 30-ih minutah vodila s 17:14. V drugem polčasu so to prednost imeli vseskozi v svojih rokah, Danci se niti enkrat niso približali na zgolj zadetek zaostanka in na koncu nikakor niso našli recepta za priključek. Na koncu so morali Francozom priznati poraz z 32:29.

Najboljši strelec tekme je bil z 12. zadetki Hans Lindberg. Pri Francozih je bil najboljši strelec Nikola Karabatić z devetimi zadetki.

Za obe reprezentanca je bila ta tekma dokaj grenka tolažba glede na to, da sta obe državi bili glavni favoritinji za naslov evropskega prvaka.

Znana je tudi najboljša sedmerica plus najboljši branilec evropskega prvenstva, v njej na žalost ni slovenskih rokometašev.