Rokometaši Celja zanesljivo do 21. pokalnega naslova

Twitter, RK Celje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Ljutomeru osvojili prvo lovoriko v tej sezoni. V finalu slovenskega pokala so bili pričakovano premočni za Krko (33:40).

Pivovarji so v finalu upravičili vlogo favoritov in po sobotni polfinalni zmagi nad Koprčani v finalu brez večjih težav ukanili še tekmece iz Novega mesta ter prišli do novega naslova v Pokalu Slovenije.

Celjani so se razveselili že 21. pokalne zmage, glavnino dela pa opravili v drugem polčasu. V prvem delu so se rokometaši Krke dobro upirali favoriziranemu nasprotniku in celo vodili do 12. minute. Pivovarji so nato zagospodarili na igrišču in hitro prišli do treh golov prednosti. S takšno razliko so tudi dobili prvi polčas (17:20).

V drugem delu so varovanci Branka Tamšeta le še stopnjevali ritem in prišli do šestih golov naskoka (22:28). Zdelo se je, da je finale odločen, a so se Novomeščani s srčno predstavo vrnili v igro in se v 45. minuti približali na gol zaostanka (28:29). V Ljutomeru kljub vsemu nismo videli dramatične končnice, saj so se Celjani predramili in v 57. minuti ušli na sedem golov prednosti (39:32).

V celjski ekipi je bil s sedmimi goli najbolj razigran Borut Mačkovšek, pri Krki pa jih je osem zabil Jernej Papež.

Na tekmi za tretje mesto so gostitelji turnirja Ormožani z 32:28 premagali Koper.