Željko Babić ni več trener velenjskih rokometašev

Rokomet ostalo 25. Apr 201814:00 > 14:05
RK Gorenje Velenje/Facebook

Željko Babić ni več trener članske rokometne ekipe Gorenje Velenje, so sporočili iz tega kluba. Vodstvo se je s Hrvatom po četrtem zaporednem porazu v državnem prvenstvu dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja, na klopi pa ga bo zamenjal 34-letni Klemen Luzar.

Kljub prevzemu vodenja članskega moštva Klemen Luzar v velenjskem klubu še naprej ostaja tudi koordinator mlajših klubskih selekcij ter trener mladincev. Slednji so v minuli sezoni brez poraza osvojili 2. ligo, letos pa je že pred zadnjima dvema tekmama jasno, da bodo med prvoligaško smetano osvojili eno izmed medalj.

Članska zasedba črno-rumenih se je pred zadnjimi tekmami sezone znašla v sila nezavidljivem položaju. Potem ko je predčasno zaključila tekmovanje v obeh mednarodnih tekmovanjih, je v četrtfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja sledil presenetljiv izpad proti Jeruzalemu Ormožu, klavrno pa se je zanjo začelo tudi tekmovanje v državnem prvenstvu. V Ligi NLB za prvaka je bil najprej v Rdeči dvorani boljši Koper 2013, za tem pa so Velenjčane na gostovanjih ugnale še ekipe Krke, Rika Ribnice in preteklo soboto Urbanscapea Loke.

Zgolj s točkami (31), ki jih je prejelo pred začetkom končnice državnega prvenstva, moštvo Gorenja Velenja trenutno na lestvici Lige NLB za prvaka zaseda tretje mesto. Tik za njim se nahajajo Primorci, ki mu pred nedeljsko medsebojno tekmo na Obali (ob 20.15) za ovratnik dihajo le s točko zaostanka. Do konca sezone velenjskim rokometašem sicer preostaja šest tekem.

Torej odločitev, da sicer tudi nekdanji selektor Hrvaške Željko Babić ne vodi več prve ekipe Gorenja je nekakor pričakovano, saj tudi ob njegovem prihodu niso bili preveč navdušeni navijači.