Celjani do 22. naslova državnih prvakov

Twitter, RK Celje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu končnice državnega prvenstva z 29:21 premagali Riko Ribnico in postali novi (stari) prvaki. To je skupaj 22. naslov za Celjane, peti zaporedni.

Twitter

Celjani so v Zlatorogu takoj prevzeli vajeti igre v svoje roke in si po sedmih minutah priigrali vodstvo treh golov (4:1), sedem minut pozneje pa je že bilo 9:3. Ribničani preprosto niso bili kos motiviranim Celjanom, ki so v prvi polovici tekme največ vodili za devet golov (14:5, 15:6 in 16:7).

“Današnjih prvih petdeset minut tekme je bilo gotovo najboljših v letošnji sezoni v slovenski ligi. Fantje so upoštevali navodila, ki smo jih imeli na voljo samo dva dni po težki tekmi v Velenju. Močno smo iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa in zato takšna dominacija proti ekipi, ki je druga na lestvici, ki je imela smele načrte in je pred tekmo napovedala naslov državnih prvakov in zmago danes. To je moje fante le še podžgalo in odigrali so zelo zelo dobro. Odigrali smo rokomet za gledalce, prikazali talent, vsi po vrsti, od izkušenih do mladih, in zasluženo se veselimo naslova državnih prvakov že predčasno,” je po tekmi dejal trener Branko Tamše.