Vujović razkril, kdo odhaja v boj za SP

Getty Images

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović je predstavil seznam igralcev, ki bodo zaigrali na junijskih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo proti Madžarski.

Na seznamu so pričakovano vsi najboljši igralci, v reprezentanco pa se vračata tudi Matej Gaber in Jure Dolenec, ki sta letošnje evropsko prvenstvo na Hrvaškem izpustila zaradi poškodbe. Prva tekma proti Madžarski je na sporedu 9. junija (Koper), povratno pa bo 13. junija gostil Veszprem. Slovenija je na zadnjem svetovnem prvenstvu v Franciji spisala zgodovino, osvojila je bronasto medaljo.

To bo že 26. medsebojna tekma z Madžarsko, Slovenci pa bodo lovili 13. zmago. Reprezentanci sta se zadnjič srečali na evropskem prvenstvu v Srbiji 2012, ko je Slovenija v Novem Sadu slavila z 32:30.

Nekatere zadeve na Madžarskem v zadnjem času resda ne delujejo, predvsem zaradi težav Veszprema, ki se mu je na evropski in domači klubski sceni močno zalomilo. V tem obdobju, ko je veliko pretresov znotraj madžarske ekipe, se govori marsikaj, med drugim naj bi se v reprezentanco vrnila Laszlo Nagy in Ferenc Ilyes, nekateri celo omenjajo, da bi za njih zaigral nekdanji hrvaški reprezentant Renato Sulić. A madžarske zadeve niso prioriteta mojega dela, moja glavna naloga je, da svojo ekipo pripravim na najboljši možni način in se prebijemo na svetovno prvenstvo,” je povedal Veselin Vujović.

Slovenski reprezentantje bodo s pripravimi za tekmi z Madžarsko začeli 2. junija, ko se bodo zbrali v Zrečah. Tri dni kasneje se bodo preselili na Obalo in tam ostali vse do prve tekme v Kopru. Sklepne priprave za povravni obračun bodo opravili v Slovenskih Konjicah.

Slovenija, reprezentančni seznam:

Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (Zagreb), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);
Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Kielce), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), Niko Medved (Gorenje Velenje);
Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Rok Ovniček, Gregor Potočnik (oba Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper 2013), Miha Zarabec (Kiel);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabič (Wisla Plock).