Ob 19:00 na SK 1: Večni derbi za zaključek sezone

Twitter, RK Celje

Pred nami je še zadnji krog državnega prvenstva v rokometu. Naslov so si že pred časom zagotovili novi/stari državni prvaki iz Celja, ki bodo za zaključek v Zlatorogu gostili Gorenje. Večni derbi si ob 19:00 oglejte v živo na SK 1.

Medtem ko so Celjani letošnje prvenstvo hitro odločili v svojo korist za novo zvezdico, Gorenje v zadnjem krogu čaka boj na daljavo za drugo mesto z Ribnico. Rokometaši iz dežele suhe robe se bodo v zadnjem krogu pomerili s Koprom Veselina Vujovića, večina pozornosti pa bo ob zaključku sezone vseeno požel večni slovenski derbi v celjskem rokometnem svetišču.

Pivovarji se bodo ob slovesu od sezone, ki so ga poimenovali parada prvakov, saj bodo na njej prejeli pokal in medalje za 22. naslov prvakov, poslovili od peterice igralcev (Urban Lesjak, Žiga Mlakar, Matic Suholežnik, Luka Mitrović, Ivan Slišković), ki zapuščajo celjske vrste.

Čeprav derbi rezultatsko ne bo tako pomemben kot v prejšnjih letih, ko se je nemalokrat zgodilo, da je ravno zadnja tekma odločala o prvaku, na obeh straneh zagotavljajo, da bodo naredili vse za zmago.

Po dobro odigranih zadnjih tekmah še vedno obstaja možnost, da v državnem prvenstvu zasedemo drugo mesto. Res je, da smo v dani situaciji precej odvisni od tekme v Ribnici, a mi želimo gledati predvsem nase. Verjamem, da tekmecem lahko nudimo dostojen odpor in če se nam ponudi možnost za zmago, jo bomo zagrabili z obema rokama. V primeru, da nam bo veliki met uspel, a bomo ob tem sezono vseeno končali kot tretji, mislim, da bomo v vsi v klubu, kot tudi naši navijači vseeno zadovoljni. To je bistvo vsega. Upam, da bomo tudi na zadnji tekmi imeli čim večjo podporo s tribun,” je pred derbijem dejal trener Gorenja Klemen Luzar, medtem ko je kapetan os Niko Medved dodal: “Pred nami je zaključna tekma sezone. Zavedamo se, kaj tekma prinaša, obenem pa se zavedamo, da v boju za drugo mesto nismo odvisni zgolj od sebe. V slačilnici smo se dogovorili, da bomo obračun med Ribničani in Koprčani odmislili ter se osredotočili le na svojo igro. Skušali bomo narediti vse, da Celjane presenetimo na njihovem terenu in tako skušamo vsaj delno popraviti vtis iz zadnjega dela sezone. Vse navijače našega kluba vabim, da nas podprejo tudi v Celju.”