Slovenke v odločilne boje za EP v polni postavi

RZS

Pred slovensko žensko člansko reprezentanco sta v tem tednu odločilni tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2018 v Franciji, začenši z dvobojem proti Danski, ki bo v sredo ob 18.00 v celjski dvorani Golovec.

Slovenija je pred zadnjima dvema tekmama v kvalifikacijski skupini 5 s štirimi zbranimi točkami na drugem mestu, njena neposredna tekmica v boju za drugo zaporedno neposredno uvrstitev na turnir stare celine Češka pa ima točko manj. Z zmago proti Danski bi izbrankam Uroša Bregarja proti Češki v zadnjem kolu, ob predpostavki, da bo ta premagala ali remizirala z Islandijo, zadoščal že neodločen rezultat, ob morebitnem porazu na nedeljski tekmi pa bi še vedno konkurirale za osvojitev najboljšega tretjega mesta vseh sedmih kvalifikacijskih skupin, ki prav tako še vodi v Francijo.

Po štirih odigranih tekmah so po štiri točke poleg Slovenije zbrale še Švica, Poljska, Slovaška, Makedonija, Rusija in Belorusija. V primeru zmage Slovenije proti Danski ter poraza Češke proti Islandiji, bi bila naša reprezentanca že uvrščena na EP 2018. V primeru poraza ali izenačenega izida proti Dankam, bi Slovenija proti Češki v primeru njene zmage proti Islandiji nujno potrebovala uspeh na nedeljskem gostovanju.

Slovenke, ki so v popolni postavi šele od ponedeljkovega popoldneva naprej, ko sta se se priključil tudi Ana Gros in Branka Zec, so v minulih dneh odločino trenirale in že preizkusile parket dvorane Golovec. Stanje v ekipi je dobro – po bolezni se je na treninge vrnila Sanja Vrček, Janja Rebolj ne čuti več posledic udarca v glavo z zadnjega klubskega treninga, v reprezentančni dres pa se prvič po skoraj letu dni vrača Tamara Mavsar.

Seznam reprezentantk:
Vratarke: Karmen Korenič (Rotweiss Thun), Maja Vojnović (Krka) in Branka Zec (Bayer Leverkusen);
Krilne igralke: Ines Amon, Alja Koren, Tamara Mavsar (vse Krim Mercator) in Jasmina Pišek (Z’dežele);
Zunanje igralke: Ana Abina, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Lara Hrnčič, Sanja Vrček (obe Z’dežele), Lea Krajnc (brez kluba) in Janja Rebolj (Zagorje);
Krožne napadalke: Aneja Beganović (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen), Nataša Ljepoja (Zagorje) in Alja Vrček (Krka).

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018:

Celje, 5. kolo, 30. maj 2018, ob 18.00:
SLOVENIJA : DANSKA

30. maj, ob 19.30 (21.30 SLO)
ISLANDIJA : ČEŠKA

Most, 6. kolo, 3. junij 2018, ob 19.00:
ČEŠKA : SLOVENIJA – prenos na Sportklub 2

2. junij, ob 16.10:
DANSKA : ISLANDIJA