Rokometaši v soboto začenjajo priprave

Rokomet ostalo 1. Jun 201816:54 > 16:56
Jan Kocjan

Slovenska rokometna reprezentanca bo v soboto začela priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, njen tekmec bo Madžarska.

Prvi del priprav bo v Zrečah, nato se bo 5. junija preselila na Obalo. Sklepne priprave za povratno tekmo bo Slovenija opravila v Slovenskih Konjicah, povratna tekma pa se bo v sredo, 13. junija.

Slovenska izbrana vrsta je doslej odigrala 25 tekem z vzhodno sosedo. Na njih je dosegla 12 zmag, dve tekmi sta se končali z neodločenima izidoma, enajstkrat pa je izgubila. Reprezentanci sta se nazadnje pomerili na evropskem prvenstvu v Srbiji 2012, ko je Slovenija v Novem Sadu zmagala z 32:30. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem 2011 je bila boljša Madžarska, ki je tesno slavila s skupnim izidom s 53:52. Na prvi tekmi v Ljubljani je Slovenija zmagala s 27:25, na povratni v Veszpremu pa izgubila s 25:28.

Seznam igralcev:
Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Kielce), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje);

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Rok Ovniček, Gregor Potočnik (oba Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper 2013) in Miha Zarabec (Kiel);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Igor Žabič (Wisla Plock).