Razbita Vujovićeva četa v Veszprem "zamrznjena" na -5

Rokomet ostalo 9. Jun 201822:01 > 22:27
Getty Images

Grobi prekrški Madžarov v prvem polčasu, dva izključena igralca, poškodba Mateja Gabra in vidno razočarani selektor Vujović, ... to so glavni poudarki prve kvalifikacijske tekme za uvrstitev na SP v Franciji. Madžari so v Kopru slavili z 29:25 (13:14).

Razočaran sem, nisem videl niti ene pozitivne točke. Po čudežu smo celo dobili prvi polčas, čeprav ne vem, kako je to možno, kajti igrali smo slabo. Njihov najboljši strelec Bodo je prvih pet golov dosegel nedotaknjen, fantje niso igrali niti s kančkom patriotstva, glavna organizatorja igre Zarabec in Bezjak sta delovala izgubljeno. Seveda je človeško, da še upamo in na gostovanje se gremo športno borit za zmago, toda s takšnim pristopom nekako ne verjamem v uspeh,” je za nacionalno televizijo takoj po tekmi vidno razočaran dejal selektor Slovenije Veselin Vujović.

Naj to ne bo izgovor za poraz, toda Madžari so v prvem polčasu igrali ne grdo, temveč “mesarsko”. Naše rokometaše so klestili po obrazu in rokah, delali grobe prekrške, česar Danca nista ustrezno kaznovala. Matej Gaber je v 23. minuti zapustil igrišče, zaradi poškodbe očesa je moral na pregled k zdravniku.

Tretji reprezentanci sveta ni pomagalo niti dejstvo, da so Madžari že v 6. minuti drugega polčasa ostali brez Adriana Siposa (tretji rumeni karton), potem ko je že v prvem polčasu neposreden rdeči karton prejel Bence Banhidi.

Slovenijo je v Kopru spodbujalo več kot 3000 navijačev (kar precej je bilo tudi Madžarov). Končni potnik na SP bo znan v sredo, ekipi se bosta pomerili v Veszpremu.