V torek in sredo obe tekmi Slovenije na SK2 ob 19:00

Rokomet ostalo 23. Jul 201817:42 > 17:47
RZS

Slovenska moška rokometna reprezentanca je z odliko opravila skupinski del evropskega prvenstva do 20 let v Celju, po zmagah nad Norveško, Izraelom in Srbijo pa se bo v drugem delu pomerila z Nemčijo in Islandijo.

Slovenska mladinska reprezentanca bo obe tekmi drugega dela odigrala ob 19.00 v dvorani Zlatorog – prvo v torek proti Nemčiji, drugo v sredo proti Islandiji. V polfinale vodi že ena zmaga! Obe tekmi Slovenije si boste lahko ogledali na SportKlubu2.

Izbranci Saše Prapotnika so si z odličnimi predstavami priborili najboljše izhodišče v skupini M1, v kateri ima edina dve točki, Nemčija in Islandija ji sledita s po eno, Srbija pa nič. Slovenija, ki ima s 66 prejetimi goli daleč najboljšo obrambo prvenstva (na drugem mestu je Nemčija z 72, na tretjem pa Španija s 74), se lahko v polfinale uvrsti že samo z eno zmago.
Naša izbrana vrsta, ki ima tudi najboljšega strelca prvenstva – z 28 goli na treh tekmah je to Grega Ocvirk-, se seli v dvorano Zlatorog, v kateri organizatorji znova pričakujejo veliko število gledalcev. Ti so v prvem delu v velikem številu polnili nekdanji hram celjskega rokometa in pričarali odlično vzdušje, za katerega so pohvale izrekali tudi tuji gostje.