Celjani začeli z zmago, Velenjčani s porazom

Rokomet ostalo 13. Sep 20189:12 > 9:20
Twitter, RK Celje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so državno prvenstvo začeli z zmago proti Urbanscape Loki (33:28), Jeruzalem Ormož pa je na preloženi tekmi prvega kroga z 22:20 ugnal Gorenje iz Velenja.

Celjani so novo sezono začeli z vnaprej odigrano tekmo drugega kroga, na kateri so pričakovani prišli do zmage. Pivovarji bodo že v nedeljo pričeli z Ligo prvakov, čaka jih obračun z danskim Skjernom.

Škofjeločani so korak s Celjem držali do 15. minute, nato pa so gostitelji prestavili v višjo prestavo in v 26. minuti povedli s 16:8. Škofjeločani so ob polčasu zaostajali za sedem golov (18:11).

Slovenski prvaki so drugi del začeli silovito in hitro rešili vprašanje o zmagovalcu. Najvišja prednost je znašala +10, varovanci Branka Tamšeta pa so jo kljub nekaj črnim minutam na polovici drugega polčasa brez težav zadržali.

Celjani bodo preloženo tekmo 1. kroga proti Kopru odigrali 17. oktobra.

Največji tekmeci Celja, Gorenje iz Velenja, so sezono začeli s porazom v Ljutomeru. Ormož je bil pred 800 gledalci boljši nasprotnik v napeti tekmi in na krilih Čudića (6 golov) prišel do velike zmage.