Celjani v nedeljo začenjajo evropsko sezono

RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v nedeljo ob 17. uri v dvorani Zlatorog pričeli z evropsko sezono 2018/19. V 1. krogu Lige prvakov v Celju gostuje Skjern.

Aktualni državni prvaki so se medijem predstavili v družbi kolesarja Primoža Rogliča, nogometašev celjskega prvoligaša in celjske ženske rokometne ekipe Z’dežele. Vsi predstavniki celjskih športnih klubov so slovenskemu kolesarskemu šampionu ob prijetnem druženju predali simbolna darila in jim obljubil, da jih bo, ko bo imel čas, prišel podpreti tudi na tekme. “Dve rumeni majici, to je ponavadi najboljše. Nad njimi se nikoli ne pritožujem,” je povedal Roglič, ki je prejel dresa nogometnega kluba Celje in RK Celje Pivovarna Laško.

Pivovarji bodo letošnjo evropsko sezono začeli z lanskimi četrtfinalsti. Skjern, danski predstavnik, je zanimiva ekipa, za katero igra tudi slovenski reprezentant Jan Grebenc. Serijski slovenski prvaki so pred novo sezono pošteno spremenili igralsko zasedbo – zapustili so jih številni nosilci igre – na evropski premieri pa se želijo navijačem oddolžiti tudi za presenetljiv poraz na tekmi slovenskega superpokala proti Krki. Celjani so sicer vtis popravili v prvenstvu, ki so ga začeli z zmago proti Urbanscape Loki.

Gre za ekipo, ki je izjemno raznolika, pisana. Vemo, kakšen je danski rokomet. Od sredine tekme gledam in analiziram dogodke s tekme Skjerna. Moram se zahvaliti Mihi Žvižeju (igra v Esbjergu), ki nas sproti obvešča, kaj se dogaja s Skjernom. Imamo vse na voljo. Skjern vsako tekmo igra z drugačno postavo. Fantom želimo olajšati delo. Vse bomo strnili v en skupek, analizo, ki si jo bomo še ogledali,” o prvem tekmecu v novi sezoni Lige prvakov pravi trener Celja Branko Tamše, ki dodaja: “Želja je, da odigramo dobro tekmo. Želimo si pozitiven rezultat. Skjern igra toplo-hladno. Miselnost Skandinavcev je, da se ne obremenjujejo, če so dva dni nazaj izgubili. V nedeljo bodo igrali maksimalno. Šport je zanje igra, uživajo v tem.

https://twitter.com/ZDezele/status/1040512876308574208

Na dogodku so se predstavili še celjski nogometaši, ki jih v soboto čaka lokalni derbi z Rudarjem iz Velenja, in dekleta iz rokometne ekipe Z’dežele, ki bodo v soboto začele z novo sezono. Srečo jim je zaželel tudi kolesarski as Roglič, ki ga do konca sezone čaka še svetovno prvenstvo: “Dan sem začel ob 6.15 s prvim treningom, z nekaj teka in nekaj kolesa. Bliža se SP, poskušam narediti čim več stvari.