Celjanom pripadel prvi veliki derbi sezone

Rokomet ostalo 3. Okt 201823:17 > 23:19
Facebook

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi v novi sezoni ostajajo previsoka ovira za Gorenje Velenje. V 5. kolu Lige NLB so tako zabeležili svojo tretjo zmago (27:21).

Celjska ekipa se je pobrala po “ribniškem šoku” in pod vodstvom novega trenerja Tomaža Ocvirka nanizala dve pomembni zmagi. Najprej je na mednarodnem prizorišču padel veliki nemški Flensburg-Handewitt, danes pa v Zlatorogu še največji domači tekmec – velenjsko Gorenje.
Že 113. medsebojna tekma je bila v prvem polčasu povsem izenačena. Celjani so bili bolj ali manj vselej v ospredju, a njihova prednost nikoli ni znašal več kot dva gola prednosti (11:9 in 13:11). Domača ekipa je temelje za zmago postavila na začetku drugega polčasa, v 35. minuti je – po dveh golih Branka Vujovića in Roka Ovnička – povedla za štiri gole (16:12).
Slovenski državni in pokalni prvaki iz mesta ob Savinji so v nadaljevanju zadržali zbranost v svoji igri in po golu Igorja Anića v 46. minuti prvič na dvoboju povedli za pet golov (21:16), navkljub nekaterim manjšim padcem v svoji igri pa zalogo v golih zadržali vse do konca dvoboja. “Ose” so se trudile po svojih najboljših močeh, po golu Vujačića za domače vodstvo s 26:20 pa se dokončno sprijaznile z drugim porazov v tej sezoni.
Obe ekipi bosta konec tedna stopili še na veliko mednarodno sceno, celjsko ekipo v elitni skupini lige prvakov v soboto čaka težko gostovanje pri madžarskem in slovensko obarvanem Picku iz Szegeda, velenjska pa bo dan kasneje v okviru drugega kroga pokala EHF gostila poljsko zasedbo Gwardia Opole.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vujović z osmimi goli, pet jih je prispeval Jaka Malus, medtem ko sta bila pri velenjski zasedbi strelsko najbolj učinkovita Aleks Kavčič s petimi in David Miklavčič s štirimi zadetki.