Celjani brez možnosti proti slovenskemu Picku

Rokomet ostalo 6. Okt 201820:14 > 20:16
Facebook

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu Lige prvakov v Szegedu nastopili brez dveh poškodovanih igralcev, tekmo pa končali še z dvema manj, težav je bilo za močno slovensko obarvani Szeged enostavno preveč.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v 4. krogu Lige prvakov na gostovanju pomerili z aktualnim madžarskim prvakom, Pick Szegedom, do tega kroga tudi neporaženo ekipo v vseh tekmovanjih, ki to ostaja tudi po tej tekmi. Celjani so nastopili brez poškodovanih Makuca in Šarca, tako da je imel trener Tomaž Ocvirk na voljo le 14 igralcev, ki pa niso našli orožja proti razpoloženim domačinom.

Pivovarji so z golom Branka Vujovića povedli z 1:0, nato pa so domačini hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke. Madžari so prvi polčas dobili z 18:8, Celjani so se v drugem polčasu uspeli približati na štiri zadetke zaostanka, a v zaključku jim je vseeno zmanjkalo moči za morebitni preobrat. Pick je na koncu slavil s 33:24.

Pick Szeged ima sicer močan slovenski pridih, saj zanj igrajo štirje Slovenci: Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarić.

Škoda za teh zadnjih pet minut, ko smo pokvarili vtis iz drugega polčasa. Težko je igrati proti takšnim visokim in močnim igralcem. Ko smo igrali hitro s pretekanji, smo prihajali do lepih priložnosti, a bili v njih premalo natančni, nezbrani. Po nepotrebnem smo prehitro izgubljali žoge ter dobivali lahke zadetke. V drugem delu smo strnili vrste, izboljšali tako obrambo, kot tudi napad, se približali, žal pa v zadnjih minutah spet naredili preveč napak. Morda se nam je poznalo tudi to, da sta se poškodovala še Malus in Ovniček, s katerima nismo želeli tvegati, saj smo tekmo že tako odigrali z le 14 igralci,” je po novem porazu med evropsko elito dejal trener slovenskih prvakov Ocvirk.

Zmaga Ribnice, visok poraz Krima
Vodilna ekipa 1. SRL Riko Ribnica je na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Pokal EHF na domačem igrišču s 30:27 odpravila Selfos, povratna tekma na Islandiji bo na sporedu čez teden dni. Veliko manj uspešne so bile v 1. krogu Lige prvakinj igralke Krim Mercatorja, saj so na gostovanju pri Gyoru klonile s kar 23:39.