Krimovke v drugem krogu do prve zmage

Rokomet ostalo 13. Okt 201822:28 > 22:30
Getty Images

Madžarski Gyor je bil v 1. krogu previsoka ovira za Krim Mercator, ki je veliko bolj navdušil na prvi domači tekmi v novi sezoni Lige prvakov, saj je Thuringer odpravil s 27:20. Ribnica neuspešna v pokalu EHF.

Nemke so veliko bolje začele srečanje v Ljubljani in povedle s 4:0, Krimovke pa so se prvega zadetka razveselile šele v peti minuti, ko je Tamara Mavsar uspešno izvedla strel iz sedmih metrov. Igralke Thuringerja so tudi v nadaljevanju prvega polčasa ohranjale prednost ter na odmor odšle s plus dve (10:12).

Ljubljančanke so do prvega izenačanja prišle na začetku drugega polčasa, ko je bila iz sedmih metrov vnovič natančna Mavsarjeva, za prvo vodstvo pa je poskrbela Nina Zulić (15:14). V nadaljevanju so na parketu prevladovale izbranke Uroša Bregarja in vztrajno polnile mrežo Thuringerja za končnih 27:20 ter prvo evropsko zmago v novi sezoni.

Mavsarjeva je dosegla sedem zadetkov, Tjaša Stanko pa jih je dodala šest.

Selfoss premočan za Ribnico
Veliko manj razlogov za zadovoljstvo imajo Ribničani, ki na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za pokal EHF niso uspeli ubraniti tri zadetke prednosti proti Selfossu. Islandci so pred svojimi navijači slavili z 32:26.