Šuler: Na lestvico bomo gledali ob koncu sezone

NK Maribor/Drago Wernig

V soboto bodo oči športne javnosti v Sloveniji uperjene v mariborski Ljudski vrt, kjer bo na sporedu Večni derbi med Mariborom in Olimpijo. Vijoličasti so previdni, a vseeno sila optimistični.

Derbi pričakujemo v dobrem stanju. Ozračje je podobno današnjemu vremenu, odlično. Smo pripravljeni in zelo, zelo motivirani. Priprave smo izpeljali po načrtu, dobro izkoristili vmesno pokalno preizkušnjo. Smo v dobrem trenutku, igramo pa proti kakovostnemu nasprotniku, to je treba upoštevati. Slediti moramo določeni strategiji, morali se bomo držati dogovora in sem prepričan, da nam lahko uspe,”meni trener MariboraDarko Milanič.
BranilecMarko Šulerje eden najizkušenejših protagonistov mariborsko-ljubljanskega derbija, kljub temu, da spomini na avgustovski obračun še niso zbledeli, pa meni, da bo prihajajoča tekma povsem novo poglavje.“Naučen sem bil skozi kariero, da med sezono ne gledam na lestvico. Treba je ostati le pri razmišljanju od tekme do tekme. Vsaka je pomembna in prinaša tri točke. Res je to dvoboj z neposrednimi tekmeci in se z zmago lahko oddaljimo, a se bo v prihodnjih mesecih še veliko dogajalo,”so zapisali na mariborski spletni strani.