Galski petelini so se poigrali s Slovenci

Getty Images

Slovenska moška članska reprezentanca je v Rouenu odigrala prvo izmed dveh pripravljalnih tekem proti Franciji in izgubila s 25:34. V našem taboru so imeli tudi velike težave z zdravjem.

Izbranci Veselina Vujovića so v Rouen prileteli v poznih petkovih večernih urah, odkar se soočajo s številnimi zdravstvenimi težavami, zaradi katerih je v Sloveniji ostal Žiga Mlakar. Kljub vsemu so zaigrali vsi rokometaši, med katerimi sta največ zadetkov dosegli krilni rokometaši – Matic Verdinek in Mario Šoštarič po pet ter Blaž Janc 4.

Slovenija, ki je nazadnje s Francijo igrala v polfinalu svetovnega prvenstva 2017, na katerem je osvojila bronasto medaljo, je že po prvem polčasu zaostajala s sedmimi zadetki razlike, ki jih ni uspela zmanjšati. Še več, ekipa Didierja Dinarta, ki se bo čez nekaj dni borila za nov naslov prvaka, je prednost povečala in naši ekipi zadala visok poraz, ki ga lahko nekoliko omili na drugem dvoboju, ki bo v ponedeljek ob 19.00 na istem mestu.

Lahko bi iskal opravičilo v virozi, ki je udarila pol ekipe, a vseeno mislim, da lahko igramo bolje, kot smo prikazali na prvi tekmi v Rouenu. Zagotovo bomo poskušali drugo odigrati na višji ravni, ker reprezentanca Slovenije zasluži boljši rezultat in se mora prikazati v boljši luči,” je oceno srečanja podal Vujović.

Tekma je bila težka, kar smo tudi pričakovali. Francozi so bili v vseh elementih igre boljši od nas in so zasluženo visoko zmagali. Nam se je poznalo, da je več kot pol igralcev zadnjo tekmo igralo sredi decembra in bilo odtlej brez treninga. Ko po toliko časa odigraš tako tekmo, je rezultat seveda temu primeren. Čez dva dni nas čaka nov dvoboj in upam, da bomo odigrali bolje, kot tokrat,” je po tekmi dejal Dean Bombač.