Zmaga proti Leipzigu za mirne božične praznike tigric

Rokomet ostalo 13. Nov 201312:02 > 12:02

Ljubljana – Rokometašice Krim Mercatorja v soboto čaka še zadnja tekma v skupinskem delu Lige prvakov. Ljubljančanke bi si z zmago proti Leipzigu zagotovile prvo mesto v skupini in mirne božične praznike. Obračun v soboto ob 17.00 v živo na SK 1.

Krimovke so prvi cilj – uvrstitev v drugi del Lige prvakinj – že dosegle, v soboto si bodo z zmago poskušale zagotoviti še prvo mesto v skupini in s tem tudi najboljše izhodišče pred nadaljnjim tekmovanjem. Nemški Leipzig je že odpisan, z le dvema osvojenima točkama nima več možnosti za drugi del. Krimovke so slavile že na prvi tekmi v Nemčiji, ko so slavile s 27:23, tudi v soboto bo glavni cilj zmaga.

Nemke imajo kar nekaj težav s poškodbami, tako da bodo v Ljubljano prišle močno oslabljene. Strateg tigric Tone Tiselj se kljub temu ne slepi. “Na zunanjih položajih imajo štiri reprezentantke, dve nemški in dve poljski, in tu preti največja nevarnost. Seveda pa imajo tudi dve zelo kakovostni krili, tako da so izrazito oslabljeni le na položaju krožne napadalke in nimajo pravih rotacij. Če bomo mi igrali v visokem ritmu, jih utrujali, potem njihova ekipa ne more 60 minut igrati na tako visoki ravni kot mi,” je prepričan Tiselj.

V vrstah Krima ni novih poškodb, zopet je vprašljiv le nastop Manee, ki pa je v celoti odvisen od rezutatov magnetne resonance in mnenja zdravnikov. Ljubljančanke imajo še največ težav na položaju krožne igralke. “Lani smo imeli načrt B, C, D in E. No, na črti lahko zaigrata tudi Linnea Torstensson in Nina Wörz, sicer pa je tudi Daniela Piedade v letošnji sezoni že dokazala, da je sposobna tudi sama nositi breme na črti,” dodaja Tiselj.

Stanje v slačilnici je sprva na kratko povzela Linnea Torstensson: “Želimo si dobrega rezultata in igre, dale bomo vse od sebe, da bomo lahko med božičnimi prazniki mirne spale.” Zmage oziroma pozitivnega rezultata se nadeja tudi Miša Marinček, ki še čaka na svoj debi v Ligi prvakinj: “Ne pričakujemo drugega, kot da zasedemo prvo mesto v skupini C. Šle bomo na glavo.

Liga prvakinj, 6. krog, skupina C:

Sobota, ob 17.00 v živo na SK 1:

Krim Mercator – Leipzig

Nedelja:
Metz – Sävehof

Lestvica: 1. Krim Mercator 7 točk, 2. Sävehof, 3. Metz 4, 5. Leipzig 2

Author: Ž. Š., Foto: Krim Mercator/Facebook