Derbi pozabljen, pred Gorenjem in Celjem Liga prvakov

Rokomet ostalo 21. Sep 20138:26 > 22. Sep 2013 13:25
Ljubljana – Prvi letošnji večni rokometni derbi se je končal po okusu Gorenja, ki ga tako kot Celje Pivovarno Laško v soboto čaka prva tekma v novi sezoni Lige prvakov. Obe srečanji si v živo oglejte na Sport Klubu – Celje ob 18.00, Gorenje ob 20.30!
Čeprav so pred sezono zamenjali več kot polovico ekipe, ekipa Gorenja še naprej ohranja primat v deželici na sončni strani Alp. V generalki pred začetkom Lige prvakov so bile ose s 30:28 boljše od Celja Pivovarne Laško, že v soboto pa prvi evropski preizkus v letošnji sezoni.
Velenjčani bodo doma pričakali švedski Drott. Več kot primeren nasprotnik, da Velenjčani boje v Ligi prvakov začnejo z zmago. “Sedaj je pred nami ekipa Drotta, ki je zame še vedno v določeni meri neznanka. Lahko povem, da gojijo tipičen skandinavski rokomet z gibljivo obrambo in hitrimi protinapadi. Pred nami bo stala zelo mlada ekipa in to bo mogoče naša prednost. Ne glede na vse, na nas je, da se dobro pripravimo. Če želimo biti uspešni v Ligi Prvakov, si kaj drugega kot zmage ne smemo dovoliti,” se zaveda strateg Ivan Vajdl, eden od številnih novincev Benjamin Burić pa si želi predvsem pomoči gledalcev: “Slišal sem, da je Celje največji rival Gorenja in da se na teh tekmah pusti srce na igrišču. Mi smo ga. Nasprotnika smo analizirali in se nanj dobro pripravili. Borili smo se in na koncu pošteno zmagali. Rad bi se zahvalil tudi gledalcem, obenem pa bi jih povabil na sobotno tekmo, da nas podprejo še v večjem številu.”
Celjane na drugi strani v 1. krogu čaka gostovanje, a pivovarji ne bodo odšli prav daleč. Letošnjo sezono Lige prvakov bodo začeli pri starih znancih v Zagrebu. “V soboto nas čaka zelo težko srečanje. Gre za sosedski dvoboj in vsem poznano rivalstvo. Mislim, da smo na dvoboj dobro pripravljeni, ne nazadnje smo z njimi igrali tudi med pripravami. Vsekakor se tudi Zagreb dobro pripravlja na nas, saj gre za uvod v Ligo prvakov, ki je zelo pomemben, oni kot domačin pa so v vlogi favorita, ki ga morajo opravičiti. Med nami ni nekih velikih skrivnosti, njihova prednost bo domača dvorana in številni navijači v njej, poleg tega pa imajo malce več izkušenj od naše ekipe. Odigrati bomo morali hrabro in pametno, če bo temu tako, potem bomo vsekakor pustili dober vtis, kar je uvodoma zelo pomembno, ali bo to dovolj tudi za točke, pa bomo videli v soboto. Vsekakor si tega želimo,” pred tekmo napoveduje celjski strateg Vladan Matić.
Kapetan Luka Žvižej se zaveda, da jih v soboto čaka prav rokometna bitka: “Pričakujem težko tekmo, saj igramo proti večnim rivalom, ki v Evropi ogromno pomeni. Ne glede na to kdo je igral za katero ekipo, so bile tekme med tema dvema nasprotnikoma vedno derbiji in tako bo tudi tokrat. Obe ekipi sta si zelo podobni, zato pričakujem eno lepo tekmo pred številnimi navijači v Areni in pravi rokometni spektakel. Mi seveda upamo, da ne bo ostalo zgolj pri tem, temveč, da v Zagrebu dosežemo čim boljši rezultat.”

Liga prvakov:
Skupina A, ob 18.00 v živo na Sport Klubu:
HC Croatia Osiguranje Zagreb – Celje Pivovarna Laško
Skupina D, ob 20.30 v živo na Sport Klubu:
Gorenje Velenje – DROTT Halmstad

Author: Ž. Š. Foto: Gregor Katič /Facebook, Celje Pivovarna Laško