Osma zaporedna zmaga vročega Gorenja

Twitter

Rokometaši Gorenja so v derbiju četrtega kroga končnice Lige NLB v gosteh z 28:22 premagali Ribnico. Za Velenjčane je bila to skupno že osma zaporedna zmaga in četrta v končnici.

Potem ko je Gorenje po prvem polčasu vodilo za tri zadetke (10:13), so si gostje odločilno prednost priigrali v uvodnih desetih minutah drugega polčasa. Ribničani so mrežo gostov v drugem polčasu prvič zatresli šele v 40. minuti, medtem ko so ose hitro povečevale svojo prednost (13:20). Najvišja prednost Gorenja je znašal osem zadetkov (14:22), na koncu pa je bilo 22:28.

Pri Velenjčanih so bili najuspešnejši Matic Verdinek in Aleks Kavčič (sedem zadetkov) ter David Miklavčič (šest), vratar Emir Taletović pa je zbral 18 obramb. Pri Ribnici je bil s štirimi zadetki najbolj razpoložen Jan Pucelj.

Velenjčani so po četrti zmagi v končnici ohranili tri točke zaostanka za vodilnimi Celjani, ki so se mučili z Loko (23:20), a vendarle prišli do tretje zmage. Naslednjo soboto z neporednim prenosom na SK 1 ob 20:30 sledi večni obračun med Gorenjem in Celjem v Velenju.