Vujović predstavil seznam za konec kvalifikacij za EP

Rokomet ostalo 23. Maj 201916:37 > 16:43
Getty Images

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je razkril imena igralcev, na katere bo računal na zadnjih dveh tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Slovenija bo 8. junija odigrala še prijateljski obračun z Avstrijo.

Selektor izbrane vrste je na novinarski konferenci pred zaključkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 predstavil seznam reprezentantov, na katerem zaradi težav z nosom manjka Dean Bombač, zaradi utrujenosti pa je udeležbo odpovedal tudi Marko Bezjak. Še naprej alergija povzroča preglavice Klemnu Ferlinu, namesto katerega bo med vratarji tudi Aljaž Panjtar. Slovenci imajo po štirih odigranih tekmah stoodstotni izkupiček točk, tudi na tekmah proti Latviji in Estoniji pa gredo po zmagi.

Prvo tekmo v 3. ciklusu kvalifikacij bo Slovenija odigrala v Valmieri v Latviji, 12. junija, ob 19.40, povratno pa pred domačimi gledalci v Kopru, 16. junija, ob 18.00.

Veselin Vujović: “Potrudili se bomo dobiti preostali tekmi, saj nam to omogoča boljše izhodišče pred žrebom skupin za evropsko prvenstvo. Razmišljal sem, da na to reprezentančno akcijo povabim mlajše reprezentante, a sem se na koncu vendarle odločil za vse najboljše, od katerih pričakujem, da dajo vse od sebe. Na srečanju z Estonijo nameravam več priložnosti ponuditi mladim igralcem, a še zdaleč ne mislim, da bo tekma z Latvijo lahka. Čaka nas namreč zahtevno gostovanje, saj Latvijci zelo dobro igrajo pred domačim občinstvom. Še posebej bomo morali biti pozorni na Dainisa Kristopansa, ki kaže odlične igre v Vardarju in je po mojem mnenju eden najboljših desnih zunanjih rokometašev na stari celini.”