Celje in Gorenje suverena pred Ligo prvakov

Rokomet ostalo 21. Nov 201313:13 > 13:13

Ljubljana – Tako rokometaši Celja Pivovarne Laško kot Gorenja so pred predzadnjim letošnjim evropskim preizkusom uspešno opravili nalogo v domačem prvenstvu. Že v soboto Liga prvakov.

Celjani so brez večjih težav odpravili Krko (26:21), Velenjčani pa so bili prepričljivo boljši od Slovana (45:30). Z novima dvema točkama oboji ostajajo prepričljivo na vrhu lestvice, kjer najboljša slovenska kluba loči le točka. Že v soboto pa ene in druge čaka nova preizkušnja v Ligi prvakov, predzadnja v letošnjem koledarskem letu.

Celjani bodo tretjo zmago lovili na težkem gostovanju v Veszpremu. Madžari so že minuli teden v Zlatorogu pokazali, zakaj so eni od glavnih favoritov za končno zmago, tako da pivovarje čaka vse prej kot lahka naloga. Upseh bo že kakšna osvojena točka, v primeru zmage pa bomo lahko poročali o veliki senzaciji celjskih rokometašev.

Veliko lažja naloga vsaj na papirju čaka Gorenje. Ose se bodo v svoji Rdeči dvorani udarile s špansko Naturhouse La Rioja, ki je pred tednom dni bolj kot ne po srečnih okoliščin dobila prvi obračun. Velenjčani so odločeni, da bo tokrat zgodba dobila drugačen konec. “Rezultat tekme proti Slovanu pove dosti o dogajanju na igrišču. Mislim, da je to dober uvod v sobotno tekmo, kjer moramo premagati La Riojo. Danes smo igrali kolektivno, sploh v prvem polčasu je bila obramba na visokem nivoju in želim si, da to pokažemo tudi na sobotni tekmi, kjer moramo zmagati za več kot tri zadetke, če se želimo prebiti iz skupinskega dela,” je po visoki zmagi proti Slovanu dejal Senjamin Burić.

Pester rokometni spored v soboto začenjamo ob 18.45, ko bomo na SK 1 sprva v živo spremljali obračun Celjanov, ob 20.30 pa sledi še neposredni prenos obračuna iz Rdeče dvorane.

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook