Celjani sproščeni pred vročim gostovanjem v Veszpremu

Rokomet ostalo 22. Nov 201311:54 > 11:54

Celje – Veszprem je minulo nedeljo v kraljestvu celjskega Zlatoroga pokazal, zakaj je eden glavnih favoritov za končno zmago v Ligi prvakov. Celjani bodo na povratni tekmi na Madžarskem zaigrali še bolj neobremenjeno in sproščeno. Neposreni prenos srečanja v soboto ob 18.45 na SK 1.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se pred slabim tednom dni praktično 40 minut enakovredno kosali z zvezdniško ekipo Veszprema, nato pa je prišlo nekaj črnih minut, ki so jih gostje s pridom izkoristili in tekmo mirno pripeljali do konca. Pivovarji pred povratno tekmo ne letijo na oblakih, temveč se dobro zavedajo, da bi že osvojena točka pomenila velik uspeh. Ekipo Vladana Matića v Veszpremu čaka razprodana dvorana, v kateri bo tudi okoli 150 celjskih navijačev.

“V Veszpremu bomo poizkušali domačinom nuditi kar najboljši odpor. Kot so bili že pred tekmo v Celju, so sedaj seveda še večji favoriti za zmago. Igramo na njihovem vročem terenu, kjer je dvorana že razprodana. Med samo tekmo bomo videli kako se bo ta odvijala. Seveda se ne predajamo in bomo poizkusili presenetiti. Če pa bodo domačini visoko povedli, želim, da priložnost ponudim vsem svojim igralcem, da občutijo kako je igrati na tako vročem igrišču in vzdušju ter da pokažejo kaj v takšnih razmerah zmorejo. V naslednjih dneh nas nato čakajo nove pomembne tekme, Slovan, prihajata pa Zagreb in Velenje in gledati moramo tudi na to, saj gre za tekme, ki so za nas izjemno pomembne,” je Matič namignil, da bo v primeru neugodnega rezultata spočil nekatere nosilce igre.

Tudi vratar Urban Lesjak poudarja, da Celjani na Madžarsko odhajajo povsem neobremnjeni: “Na prvi tekmi smo se štirideset minut povsem enakovredno kosali z njimi. Res pa je, da so nato naše štiri zaporedne napake kaznovali z zadetki in pobegnili na varno razdaljo, ki je vse do zaključka tekme nismo uspeli več ujeti. V Veszprem lahko gremo sproščeni, saj dejansko nimamo kaj za izgubiti. Nihče od nas ne pričakuje zmage, vseeno pa pričakujem, da bomo odigrali kvalitetno in bomo ponosni zapustili igrišče.

Liga prvakov, 6. krog, skupina A:

Sobota ob 18.45 v živo na SK 1:
Veszprem – Celje Pivovarna Laško

Zagreb – Rhein-Neckar Löwen

Že odigrano:
St. Peterburg : Motor Zaporožje 18:24 (10:14)

Lestvica:1. Veszprem 10 točk, 2. RNL in Motor 7, 4. Zagreb in Celje PL 4, 6. St. Peterbug 0

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško