Slovenija prvi del SP-ja končala z zmago proti Španiji

Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je skupinski del svetovnega prvenstva v Španiji opravila z odliko. Aktualni evropski prvaki so na petih tekmah petkrat slavili. Kot zadnji so padli Španci, ki jih je Slovenija premagala z 22:21.

Izbranci Saše Prapotnika so tekmo začeli slabo. Na prvi gol so čakali skoraj štiri minute. Tudi Španci niso delovali zbrano, rezultat po prvih desetih minutah igre je tako bil izenačen (2:2). Nato se je prebudil ostrostrelec Grega Ocvirk, ki je s štirimi goli poskrbel za prednost naših fantov z 10:6. Španci so se nato prebudili in se do premora vrnili. Ob polčasu je bil izid 11:11.

Španski nalet se je nadaljeval tudi po vrnitvi iz slačilnice. Gostitelji so povedli s 14:12, nato pa je znova zablestel Ocvirk. Slovenija je imela tokrat tudi razpoloženega vratarja, obrambe pa znala izkoristiti z zbrano igro v napadu. V končnici tekme se je pri Sloveniji razigral tudi Miha Kotar, ki je zadel za 19:17. Nato je zadel še njegov brat dvojček in delovalo je, da je Španija na kolenih. Gostitelji so sicer pol minute do konca znižali na 22:21, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Z 10 goli je blestel Ocvirk, ki je bil najboljši posameznik tekme.