Portugalci končali slovenske sanje o naslovu na SP

Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska rokometna reprezentanca do 21 let je v Vigu izgubila četrtfinalno tekmo svetovnega prvenstva proti Portugalski, ki je bila boljša s 26:25.

Za Slovenijo je bil to šele prvi poraz na turnirju, aktualne evropske prvake pa zdaj čaka boj za 5. mesto.

Varovanci Saše Prapotnika so imeli v prvem polčasu velike težave tako v obrambi kot v napadu. Portugalci so pred zaključkom polčasa povedli s +3, nato pa so se naši fantje predramili in poskrbeli celi za popoln preobrat. Z dvema hitrima zaporednima zadetkoma Ocvirka in Mazeja je Slovenija v 27. minuti povedla s 13:12. Izid polčasa je bil na koncu 14:13 za Slovenijo. Grega Ocvirk je že v prvem polčasu dosegel kar osem zadetkov, v drugem delu pa jih je dodal še pet.

Na začetku drugega polčasa se je z nekaj obrambami izkazal Mark Ferjan, nato pa so Portugalci vnovič prevzel pobudo in povedli za dva gola. Za izenačenje sta spet poskrbela Mazej in Ocvirk, v finišu tekme pa v napadu ni steklo. Portugalci so na začetku 56. minute spet ušli na dva gola prednosti (24:22), nato pa je na sceno stopil še izjemni portugalski vratar Diogo Valerio, ki je zaustavil nekaj slovenskih poskusov. Ocvirk je sicer poskrbel, da je Slovenija v zadnjo minuto vstopila le z golom zaostanka, a naši fantje tudi po minuti odmora Prapotnika na žalost niso uspeli izenačiti. Z igralcem manj je na koncu poskušal Mazej, ki ga je ustavil Valerio. Slednji je tekmo končal s 13 obrambami.