SP U21: Hrvatom ni uspelo, svetovni prvaki so Francozi

Rokomet ostalo 28. Jul 201919:50 > 20:29
IHF

Francoska mladinska rokometna reprezentanca je v finalu SP-ja U-21 v Vigu premagala Hrvaško z 28:23 (15:10). Mladi galski petelini so prišli do svojega drugega naslova najboljšega na svetu. Srebro Hrvatom, bron Egipčanom, naša prihodnost mundial končuje na 6. mestu.

V Vigu se je končalo Svetovno mladinsko rokometno prvenstvo za moške. V finalu sta se pomerili izbrani vrsti Francije in Hrvaške, ki sta bili v polfinalu boljši od Egipta oz. Portugalske. Tricolori so že ob polčasu vodili s 15:10, obračun za zlato pa na koncu dobili z 28:23. Najboljši strelec finala je bil s 7 zadetki član Celja Pivovarne Laško v kockastem dresu, Josip Šarac. Benjamin Richert je za svetovne prvake dosegel 6 zadetkov, po 4 sta dodala Antonin Mohamed in Kyllian Villeminot.

Obračun za bronasto medaljo so dobil Egipčani, ki so z 37:27 (17:15) nekoliko presenetljivo z lahkoto premagali naše krvnike Portugalce. Varovanci Saše Prapotnika so v obračunu za 5. mesto moral priznati premoč Dancem, ki so bili boljši s 34:26 (21:14). Gašper Horvat in Kristijan Horžen sta mrežo skandinavcev zatresla po 6-krat.

Izbrani so tudi najboljši posamezniki turnirja:

Najkoristnejši igralec prvenstva – MVP: Ivan Martinović (HRV)

Levo krilo: Dylan Nahi (FRA)
Levi zunanji: Emil Laerke (DEN)
Srednji zunanji: Kyllian Villeminot (FRA)
Desni zunanji: Diogo Silva (POR)
Desno krilo: Fran Mileta (CRO)
Krožni napadalec: Luis Frade (POR)
Vratar: Valentin Kieffer (FRA)

 Najboljši strelec: Diogo Silva (POR) – 76 zadetkov