Slovenke so se dobro upirale favorizirani Franciji

Getty Images/Alex Grimm

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je na drugi tekmi EP v Celju izgubila proti Francozinjam. Končni rezultat tekme je bil 13:17. Najkoristnejša igralka tekme je bila Karin Kuralt.

Tekma med Slovenijo in Francijo je v Celje znova pripeljala veliko navijačev, ki so bili priča borbeni slovenski reprezentanci. V slovenskih vratih se je izkazalaKuraltova, ki je ubranila tudi francosko sedemmetrovko. Kot prva se je na seznam strelk za domačo reprezentanco v 13. minuti vpisala Valentina Klemenčič (1:5). Po tem so Slovenke strnile svoje vrste in po treh zaporednih strelih zaostanek znižale na 5:6. Žana Kadič je štiri minute pred koncem prvega polčasa najprej izenačila (6:6), Nina Kovšča pa je zatem z dvema zaporednima zadetkoma Slovenijo prvič popeljala v vodstvo (8:6). Prvi polčas se je končal z rezultatom 8:9. 

Prvi gol v drugem polčasu je dosegla Valentina Klemenčič in semafor je kazal dva gola prednosti za gostiteljice. S tremi zaporednimi zadetki so tekmice znova prišle do minimalnega vodstva (10:11). Po izenačenju (11:11) so favorizirane Francozinje v napeti končnici pokazale več zbranosti in na koncu slavile s 17:13.

“Dekleta so odigrala zelo zbrano in predvsem zelo dobro v obrambi. Ves čas nas je v igri držala tudi izjemna vratarka. Punce so pokazale karakter in z optimizmom pričakujemo naslednje tekme, na katerih si nadejamo kakšne točke,” je po tekmi dejal selektor Boris Čuk.

Petek, 2. avgusta
SLOVENIJA 13:17 FRANCIJA
Slovenija: Kadič 4, Kovšca 3, Klemenčič 2, Novak 2, Kralj 2.