Buneta zapušča Maribor in se seli v Atene

RK Maribor Branik

Maribor zapušča hrvaški levoroki bombarder Marin Buneta, ki se seli h grškemu velikanu AEK-u iz Aten.

Marin Buneta je za Maribor igral eno sezono in v Ligi NLB na 32 tekmah zabil 92 zadetkov. Bil je zelo pomemben član ekipe, ki si je s četrtim mestom v državnem prvenstvu zagotovila igranje v EHF Challenge Cupu, z dobrimi igrami pa si je priigral zavidanja vreden prestop.

Zelo sem vesel, da odhajam v vrste velikana iz Aten. O klubu sem slišal veliko lepih stvari, zato odločitev ni bila težka. Všeč mi je, da ima klub velike ambicije in cilje. Veselim se novih izzivov in močnih tekem. Hkrati bi se rad zahvalil tudi Mariboru, kjer sem se v zadnji sezoni odlično počutil,” je ob slovesu povedal Marin Buneta.

Po odhodu Bunete se je strokovno vodstvo odločilo, da bo na njegovem mestu priložnost dobil otrok kluba Nejc Planinšek, ki je tudi član kadetske reprezantance. Planinšek je z dobrim delom na treningih vselej opozarjal nase. 18-letnik je lani Ligi NLB na 26 tekmah dosegel sedem zadetkov, zelo razigran pa je bil v mladinski ligi, kjer je 21 tekmah zabil kar 109 golov.

Po odhodu Bunete se zavedam, da bom verjetno dobil več priložnosti za igro. Odločen sem, da jih bom izkoristil. Želim se dokazati in pokazati, da lahko igram v članski prvi ligi,” o prihodnosti razmišlja Planinšek.