EP do 17 let: Slovenke nadigrale Nizozemke

RZS/Twitter

Ženska kadetska izbrana vrsta je še drugič zapored slavila pred domačimi navijači. Slovenke so bile tokrat boljše od Nizozemk. Vodile so od prve do zadnje minute in se razveselile visoke zmage s 30:19. Najboljša igralka tekme je bila Karin Kuralt.

S prvimi minutami tekme so bili zadovoljni navijači gostiteljic prvenstva, saj so rokometašice hitro prišle v vodstvo s 3:0. Slovenska obramba je opravljala odlično delo. Nizozemkam je uspelo zadeti šele v osmi minuti (1:4). Prvi zadetek je opogumil tekmice, ki so bile zatem še dvakrat uspešne. Da bi ustavil nalet Nizozemk, je slovenski selektor Boris Čuk posegel po minuti odmora, po kateri je Tia Kralj uspešno zadela za 5:3. V slovenskih vratih se je znova izkazala Karin Kuralt, ki je do 15 minute prvega polčasa zbrala že pet obramb, njene soigralke pa so uspešno zadevale v napadu in vodstvo povišale na 8:5. Na krilih domačih navijačev so Slovenke osem minut pred koncem prvega polčasa prišle do takrat najvišje prednosti na tekmi (12:7). Po prvih tridesetih minutah je rezultat na semaforju kazal 12:15.

V začetku drugega polčasa so bolje igrale slovenske kadetinje, ki so prednost povišale na 18:13. Kuraltova je do osme minute drugega polčasa zbrala devet obramb, Slovenke pa so prišle do takrat najvišjega vodstva na tekmi (20:14). Tempo so le še stopnjevale in do polovice polčasa vodile že z 22:15. Po zaslugi vratarke in odličnega dela v obrambi, se slovenska mreža ni zatresla kar 14 minut. Ko je Tia Kralj zadela za 26:16 je v dvorani Golovec začelo dišati po novi slovenski zmagi. Rokometašice do konca niso popuščale in slavile s 30:19.

Karin Kuralt, vratarka Slovenije: “Danes smo dale vse od sebe, igrale smo tako kot znamo, ena za vse in vse za eno. Zdaj si samo želimo, da tudi jutri proti Portugalski pokažemo tako igro, ker vemo, da nasprotnice niso lahke.

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Skupina IV, Dvorana Golovec, Celje

Torek, 6. avgusta, ob 19.00:
NIZOZEMSKA : SLOVENIJA 19:30 (12:15)
Slovenija: Kralj 6, Kadič 5, Klemenčič 4, Kovšca 3, Markovič 3, Rudman 3, Gorjup 2, Krevs 2, Nadarević 1, Polak 1.