Gorenje lovi zadnji vlak, Celjani pred najlažjo tekmo sezone

Rokomet ostalo 23. Nov 201311:35 > 11:41

Rokometaši Gorenja bodo v sedmih dneh odigrali še tretjo tekmo in še drugo zapored proti španskemu moštvu La Rioje, ki jih je premagala v končnici tekme v Španiji. Zdaj morajo “ose” premagati La Riojo z najmanj tremi zadetki razlike, da še ohranijo upanje na napredovanje med najboljših 16. 

“Ritem tekem je res hud in naporen, a najpomembneje je, da se moji varovanci zavedajo, da na sobotni tekmi lovijo zadnji vlak za uvrstitev v osmino finala. Vemo, da nam bo na nasprotni strani igrišča stal kakovosten tekmec, ki se je izkazal že na prvi medsebojni tekmi. Upam, da bomo na povratnem dvoboju v Velenju zmanjšali število tehničnih napak, ki jih je bilo v Logronu odločno preveč v trenutkih, ko se je lomila tekma,” je pred tekmo povedal trener Velenjčanov Ivan Vajdl. Po tekmi s Španci, čaka Gorenje pred koncem koledarskega leta nato še težka tekma proti Halmstadu, ki je prav tako neposredni tekmec za uvrstitev v drugi krog tekmovanja.
Celjani odhajajo na revanšo v Veszprem. Odlična madžarska ekipa je v letošnji sezoni ena izmed glavnih favoritov za končni naslov, tako da da “pivovarji” odhajajo na gostovanje popolnoma neobremenjeni. “Madžari so absolutni favoriti tega dvoboja, mi pa se jim bomo skušali zoperstaviti po svojih najboljših močeh. V Veszprem gremo brez bele zastave in rezultatskega pritiska, z neobremenjeno igro jih bomo skušali tudi presenetiti. Če si bodo gostitelji že na začetku priigrali visoko prednost, potem bom priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem,” je dejal trener Ivan Matić, ki ga nato čakata dve zelo težki in pomembni tekmi z Zagrebčani in Gorenjem.
Skupina A


18.45
Veszprem – Celje P.L.

Skupina D


20.30
Gorenje Velenje – La Rioja

Author: Matija Kosmač; Foto: rk-gorenje.com