Balkanski El Clasico v soboto ekskluzivno na SK 1

Rokomet ostalo 29. Nov 201311:36 > 12:01

Celje – Čeprav smo tik pred začetkom decembra, rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto čaka ena najpomembnejših tekem sezone, ko se bodo v 7. krogu Lige prvakov v Zlatorogu pomerili z večnimi tekmeci iz Zagreba. Balkanski El Clasico v soboto ob 20.30 ekskluzivno na SK 1!

Tekma, ki skoraj zagotovo prinaša napredovanje v izločilne boje Lige prvakov, oziroma kar tekma vseh tekem, kot so srečanje poimenovali v celjskem velikanu. Obračun z Zagrebom dejansko odnaša veliko in v primeru uspeha prinaša še veliko več. Napredovanje v osmino finala, kar je bil eden od glavnih ciljev kluba pred začetkom sezone. Nikakor ne gre zanemariti niti ohranjanje primata na Balkanu, kjer so Zagrebčani v zadnjih letih vsaj za kakšen centimeter pred našim najuspešnejšim rokometnim kolektivom vseh časov.

Prepričan sem, da nas v soboto čaka ena izjemno težka tekma. Čaka nas zelo motiviran nasprotnik, z zelo dobro selekcionirano ekipo in odličnimi trenerji. Vendar pomembno je, da mi gledamo na svojo igro in verjamem, da bomo pred polnimi tribunami Zlatoroga, s pametno igro, s srčno borbenostjo in maksimalnim pristopom, ki mora celo preseči zmožnosti, prišli do želenih dveh točk ob koncu tekme,” se celjski strateg Vladan Matić nadeja pozitivnega razpleta srečanja.

Ko je beseda nanesla na najboljše posameznike hrvaškega prvaka, je Matić povedal naslednje: “Imajo štiri ali pet izkušenih igralcev in večino najboljših hrvaških mladih igralcev. So kompletna ekipa, nevarna z vseh položajev. V obrambi ogromno pomenijo izkušnje obeh Valčićev ter Horvata, imajo izkušenega in mladega vratarja, tako da so na vseh pozicijah dobro pokriti z izkušenimi in mladimi igralci, tako, da ne vidim slabe točke.

Matić se seveda izjemno dobro zaveda pomembnosti sobotne preizkušnje. “Vsekakor sta točki s tekme z Zagrebom izjemno pomembni v boju za tretje mesto, oziroma za napredovanje v osmino finala. Če pogledamo objektivno in glede na realna pričakovanja, potem bi na koncu morala tako Celje kot Zagreb naprej. Če pa se zgodi kakšno presenečenje, torej da Zaporožje preseneti Veszprem ali Rhein-Neckar Lowen ali pa Zagreb in nas v gosteh, potem se položaj zelo zaplete. Vsaka točka je torej izjemno pomembna in le tako moramo razmišljati pred sobotno tekmo,” dodaja Matić.

V obrambi bo znova veliko odvisno od Vida Poteka. “Ob napornem ritmu sreda sobota, se pred današnjim dnem še nismo pripravljali na Zagreb. Mislim, da bo naša igra temeljila na močni in dobri obrambi ter na hitrih prehodih v napad. Obramba je naša močnejša stran, kjer z borbenostjo opravljamo veliko delo, ob polni dvorani pa nam bo to še lažje,” pravi steber celjske obrambe, ki si želi do zadnjega kotička polnega Zlatoroga: “Tekmo že vsi nestrpno pričakujemo, saj bi nam zmaga veliko pomenila za napredovanje v osmino finala, kar je naš prvotni cilj. Večinoma smo mladi igralci in za nas je največja nagrada, da lahko igramo v Ligi prvakov pred polno dvorano. Tu nam naši navijači dajo še dodatno energijo, da iz sebe iztisnemo še več od zmožnega in enako pričakujem tudi v soboto, zato pozivam vse, da so z nami že na ogrevanju pred samo tekmo.

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško