V sredo na SK 1: Prvaki na derbiju odločeni ubraniti prvo mesto

Rokomet ostalo 3. Dec 201310:34 > 10:34

Velenje – Pred nami je nov praznik rokometa. V sredo se bosta ob 19.00 v celjskem Zlatorogu pomerila dva največja slovenska kluga: Celje Pivovarna Laško vs. Gorenje Velenje. Aktualni prvaki so odločeni ubraniti primat najboljšega. Ekskluzivni prenos srečanja na SK 1.

V Velenju bržkone ne bi imeli prav nič proti, če bi se ponovil scenarij iz letošnjega prvega medsebojnega obračuna, ko je Gorenje v 3. krogu pred svojimi gledalci slavilo s 30:28. A naloga bo vse prej kot enostavna. Celjani so na zadnjih tekmah, predvsem v Evropi, prikazali nekaj res izjemnih predstav, strateg Vladan Matić je zadovoljen predvsem s spremembo v glavi, saj naj bi igralci po njegovem le dojeli, da “so sposobni premagovati tudi najboljše ekipe na stari celini”.

Svoje adute imajo tudi Velenjčani. Mladi Staš Skube na položaju organizatorja igre igra v slogu največjih mojstrov rokometa, vse boljši je Mario Šoštarič, tudi ostali samo čakajo na eksplozijo na parketu. “Motivacija za sredino tekmo ne bo problem. Danes smo začeli s pripravo na nasprotnika in na nas je, da pokrijemo vse njihove prednosti in slabosti. S tekmo proti Zagrebu so dokazali, da so v izvrstni formi in čeprav bi mi z zmago pridobili veliko, je pred nami še dolga sezona. Tekma ni odločujoča, pomeni pa vsekakor veliko,” je pred sredinim derbijem dejal kapetan Gorenja Niko Medved.

Z zmago bi Velenjčani večnim tekmecem pobegnili za tri točke, v primeru poraza bi morali predati prestol. Strateg Ivan Vajdl se dobro zaveda, kaj jih čaka v Zlatorogu. “Tok misli smo že obrnili v smeri Celja. Naši sosedje so predvsem v ligi prvakov prikazali nekaj izvrstnih tekem, kjer je obramba bila njihovo največje orožje. Nasprotnik napoveduje zmago in naskok na prvo mesto, kar pomeni, da se moramo dobro pripraviti in poskušati biti konkurenčni njihovim napovedim. Do srede se moramo zbrati, postaviti glave na pravo mesto in se prikazati v najmočnejši luči. Ne glede na napovedi, mi s seboj ne peljemo bele zastave. Borili se bomo vseh šestdeset minut in upam, da bomo prikazali dobro igro in da bomo na koncu iztržili ugoden rezultat,” se nadeja izkušeni rokometni strokovnjak.

Derbi 14. kroga 1. NLB Leasing lige si v sredo od 19.00 naprej oglejte ekskluzivno na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook